Villa Kreta Nederlands English Luxe villa's te huur op Kreta

Kies uw villa

Chania (NW-Kreta)

Chania en omgeving (NW-Kreta)
Chania is de tweede stad van Kreta met ong. 60.000 inwoners en ligt in het noordwesten. Het is een bruisende stad met een prachtig, sfeervol centrum. In de oude binnenstad is nog veel bewaard gebleven. De nauwe straten met gekleurde gevels en de oude Venetiaanse haven met de vele terrassen en taverna’s zijn geliefd bij toeristen.
Bij Chania ligt de tweede luchthaven van Kreta.
Te zien:
Topanas: oude wijk met Osmaanse en Venetiaanse architectuur
Evraiki: Joodse wijk met restanten van oude synagogen
Splantzia: oude Turkse wijk

Maleme (NW-Kreta)
Maleme is een langgerekt dorp aan de noordwest kust, dichtbij Chania (17 km.), met diverse supermarkten, een apotheek, taverna’s, restaurants en een mooi strand (zand/kiezels).

Heraklion (N-Kreta)
Heraklion is de grootste stad op Kreta en is tevens de hoofdstad. De stad Heraklion heeft vele restaurants, hotels, bars, nachtleven (als u dat wilt) grote winkelcentra, een universiteit, een haven en uiteraard verschillende musea.In de zomer is er ook een cultureel festival.
Het vliegveld van Heraklion is genoemd naar Nikos Kazantzakis, een Griekse schrijver en filosoof. Dit is de grootste luchthaven van Kreta, 5 km ten oosten van Heraklion. Kreta heeft ook twee kleinere luchthavens bij Chania (W-Kreta) en een bij Sitia (NO-Kreta).
Jaarlijks gaan vele bezoekers naar Knossos, vlak bij Heraklion, het vroegere paleis van Koning Minos. U kunt een excursie boeken of op eigen gelegenheid daarheen gaan.

Rethymnon en omgeving (N-Kreta)
Rethymnon is na Heraklion en Chania de derde stad van Kreta met ong. 25.000 inwoners.
Het is een van de mooiste steden van Kreta, vooral de oude binnenstad is prachtig. De inwoners van Rethymnon staan bekend om hun gastvrijheid. Rethymnon heeft mooie zandstranden, een boulevard met een groot aantal restaurants en een gezellige Venetiaanse haven. Het historische centrum bestaat uit fraaie Venetiaanse steegjes, veel kleine winkels, mooie gebouwen en vooral veel bouwkunst uit de Arabische periode (minaretten en moskeeën). In de zomer is er een uitgebreid cultureel programma in Rethymnon en in Fortezza, een wat hoger gelegen fort met vestingsmuren uit de 16e eeuw en ruïnes van huizen, een kapel, een moskee en een theater.
Vanuit Rethymnon is ook de zuidkust van Kreta gemakkelijk bereikbaar, voor een tocht naar Frangokástello, Preveli-strand of een kloofwandeling (Imbroskloof).

Prinès
Prinès is een ouderwets klein grieks dorpje met een taverna en 2 minimarkets voor de dagelijkse boodschappen. De taverna van Jannis is de centrale plaats in het dorp (zie foto) met een groot terras in de schaduw van een oude boom waar het tot ’s avonds laat heerlijk eten is. Ook de lokale bevolking zit hier graag uren met een kopje koffie.
Twee kilometer van Prinès op de weg naar Rethymnon ligt het dorp Atsipopoulos met een grote supermarkt, banketbakker, internetcafe en diverse andere winkels.

Hier kunt u de villa's bekijken die wij verhuren in N-Kreta

 

 

Webdesign