Villa Kreta Nederlands English Luxe villa's te huur op Kreta

Kies uw villa

Ierapetra (ZO-Kreta)

ZO-Kreta
Het Zuidoosten van Kreta is in het algemeen vrij rustig, nog echt Grieks en goedkoper dan het meer toeristische noorden van Kreta. Ten oosten van Ierapetra vindt u mooie, rustige stranden en authentieke (berg-)dorpen, waar wij een groot aantal villa’s verhuren.

Ierapetra en omgeving (ZO-Kreta)
Ierapetra is de meest zuidelijk gelegen stad van Europa. De stad heeft een boulevard, verschillende stranden en een gezellig centrum met heerlijke restaurants en koffie barretjes. De laatste jaren wordt deze stad steeds moderner, er zijn mooie terrassen en er komen steeds meer trendy winkeltjes en clubs. Het Griekse karakter van dit stadje is echter zeker niet verloren gegaan. Aan de haven vindt u een groot aantal goede restaurants waar heerlijke verse vis wordt geserveerd. Er is een markt op zaterdagochtend (veel fruit en groente).

Bezienswaardigheden
Ierapetra heeft veel historische bezienswaardigheden. Er zijn o.a.een aantal overblijfselen uit de middeleeuwen. In de haven (in de oude stad) staat een fort, genaamd Kales, uit het jaar 1212. Ook is er een Middeleeuwse haven en een vestingmuur. Er staat een typische oude moskee uit het begin van de islamitische tijd, met daarbij een fontein genaamd Krini. Tegenwoordig wordt de moskee gebruikt als muziekschool. In het oude stadscentrum is nog de woning te vinden waar Napoleon Bonaparte verbleef in juli 1798.

Festivals
Kyrvia: een aantal culturele evenementen in Ierapetra en de dorpen er om heen starten begin juli t/m eind augustus. Een diversiteit van optredens, musicals, theater, dans , lezingen, schilderen, fotografie en sport.
Nautical week: is een feest wat in augustus word gehouden. Zwemwedstrijden en andere watersportcompetities zult u veel zien, ook het vuurwerk mag hierbij niet ontbreken.

Chrissi-island
Dagtocht: rond 10 uur ’s morgens vertrekken de boten naar Chrissi, een mooi eilandje met prachtige zandstranden en een schone, blauw/groene zee, 9 km. ten zuiden van Ierapetra. Volgens Europese normen een exotische plek. Het eiland is geplaatst op de lijst van beschermde gebieden van de europese Unie, vanwege de zeldzame planten en diersoorten. Stenen, schelpen en fossielen mogen niet worden meegenomen. Aan het eind van de middag vaart u weer terug naar Ierapetra. Denk vooral aan duikbrillen en een parasol als u naar Chrissi gaat!

Hier kunt u de villa's bekijken die wij verhuren in ZO-Kreta
 

Webdesign