Villa Kreta Nederlands English Luxe villa's te huur op Kreta

Kies uw villa

Sitia (NO-Kreta)

SitiaSitia en omgeving (NO-Kreta)

Sitia is een vrij grote en moderne plaats aan zee in het NO van Kreta. Hier vindt u meer toerisme en de wat grotere hotels.
Toch is het een bezoekje waard. Sitia heeft een leuke boulevard, een haven en een grotere variatie aan winkels, restaurants en terrasjes. Het opkomende toerisme in en rondom Sitia heeft het Griekse karakter van deze plaats nog niet aangetast, de bevolking is vriendelijk en relaxed.

Kouremenos en Chiona (NO-Kreta)
Een zee van ruimte
De stranden van Kouremenos en Chiona zijn naar onze mening één van de mooiste stranden van Kreta. Mooi, omdat zij onbedorven zijn, puur en wijds, er is geen hoogbouw te vinden, geen grote hotels o.i.d., echt een plek voor de reiziger die houdt van rust en ruimte. Beide stranden zijn zgn. Blue Flag stranden, een internationaal kwaliteitssymbool, dwz. dat de stranden schoon zijn, het zeewater van een goede kwaliteit is en de omgeving beschermd wordt.

Windsurfen
We hebben ons laten vertellen dat de baai van Kouremenos één van de beste windsurfstranden van Europa is. Hier is ook een kleine haven.(zie foto)
Kouremenos en Chiona liggen op slechts een paar kilometer van Palekastro, een wat groter en gemoedelijk plaatsje met winkels, restaurants en taverna’s.

Palekastro en omgeving (NO-Kreta)
Palekastro is een vriendelijk plaatsje in NO-Kreta, op 90 km. afstand van A.Nikolaos en op 20 km van Sitia. Palekastro is vooral nog een Grieks plaatsje. Van oudsher een boerendorp, maar in de tussentijd wat uitgegroeid en levendiger geworden. Er zijn diverse winkels, taverna’s en restaurants. Vanuit Palekastro kunt u een dagtocht maken naar Vai, het beroemde palmenstrand. Wel wat meer toeristisch, maar op zichzelf een mooi strand, ook voorzien van de Blue Flag.

De omgeving van Palekastro is uitstekend geschikt voor het maken van een mooie bergtocht. Er zijn twee bergkappen bij Palekastro: aan de westkant de “Mode” en aan de oostkant van het dorp de “Pestofas”. Vroeger bevonden zich op deze bergkappen Minoïsche heiligdommen waar geofferd werd aan de goden. U heeft hier rondom een prachtig uitzicht. Vanuit Palekastro kunt u ook het klooster Toplou bezoeken.

Agios Nikolaos (NO-Kreta)
Deze stad ligt aan de Golf van Mirabello en is gebouwd tegen een heuvel. Als u via de trappen deze heuvel beklimt heeft u een geweldig uitzicht! Door de steile en smalle straatjes straalt de stad een echt Griekse sfeer uit. Het heeft een levendig centrum en een vissershaven. Rondom A. Nikolaos liggen een groot aantal mooie stranden voorzien van de Blue Flag.Een trekpleister is Voulismeni, een binnenmeer met zoetwater in het centrum van de stad. Rondom het meer vindt u een heel scala aan restaurantjes, café’s, winkels en er wordt druk geflaneerd ( in het grieks noemt men dat de Volta). Volop vermaak tot in de kleine uurtjes in deze stad, zowel voor de lokale bevolking als voor toeristen. Tijdens het zomerseizoen is er in A. Nikolaos een cultureel programma. Op woensdagmorgen is er een markt in de stad. Een bezienswaardige stad, maar al wel ontdekt door het toerisme.

Hier kunt u de villa's bekijken die we in NO-Kreta verhuren
 

Webdesign